zdravlje
Ako želite izgubiti kilograme, obratite pažnju na ove namirnice!

Mlijeko sa 2% mliječne masti

Mlijeko sa 2% mliječne masti zvuči zdravije nego punomasno mlijeko. Evo koliko masti i kalorija sadrži šalica mlijeka:

punomasno mlijeko (3,25%) = 150 kalorija, 8g masti, 5 g zasićenih masti
smanjene masti (2%) = 130 kalorija, 5 g masti, 3g zasićenih masti
obrano (nemasno) = 80 kalorija, 0g masti, 0g zasićenih masti
Ako vam se sviđa punomasno mlijeko, neko vrijeme ga miješajte s mlijekom koje sadrži 2% masti dok se ne naviknete na okus nemasnog mlijeka.

Isprobajte desetotjedni program vježbanja za mršavljenje i lijepo tijelo!

Hrenovka u pecivu

Kalorijska vrijednost hrenovke varira ovisno o proizvođaču. Odaberite hrenovke koje na etiketi imaju istaknutu oznaku da sadrže manje masnoće.

Hrenovke u tijestu ne spadaju u skupinu dijetalnih jela, no možete si priuštiti nekoliko zalogaja godišnje. Osim hrenovke s manjim udjelom masnoće, birajte integralna peciva od punog zrna.

Muffini

Muffine možete pripremiti na razne načine, slatke ili slane. Kupovni muffini su obično napravljeni od bijelog brašna i šećera, a mogu sadržavati i do 500 kalorija.

Jedan muffin ne bi trebao sadržavati više od 100 kalorija ako želite pripaziti na kilograme. Birajte muffine koji sadrže vlakna i cjelovite žitarice.

Granola

Ova verzija hrskavih žitarica sadrži samo 10% manje kalorija i puno šećera. Istraživanja su pokazala da osobe koje su jele granolu, nisu znatno smršavile u odnosu na osobe koji su jele cjelovite žitarice s punomasnim mlijekom ili jogurtom.

Odlučite se za granolu s niskim udjelom šećera od cjelovitih žitarica i dodajte svježe voće.

Iskoristite đumbir za detoksikaciju i mršavljenje!

Jogurt niskog udjela masnoće

Jogurt obiluje proteinima i kalcijem, no postoje i verzije bogate šećerom. Voćni jogurti obično sadrže 30 ili više grama fruktoze, saharoze ili drugih sladila.

U 180 ml jogurta bi trebalo biti manje od 20 grama šećera i 90 do 130 kalorija. Izbjegavajte kupovne voćne jogurte. Običan jogurt zasladite svježim voćem.

Proizvodi

Ako vidite oznaku da je proizvod od cjelovitog zrna, pročitajte cijeli sastav jer to može značiti da osim cjelovitog zrna, većim dijelom sadrži rafinirane žitarice, poput bijelog brašna.

Potražite proizvode od 100% cjelovitog zrna.

About the author

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *